Bölgesel Saç Ekimi Nedir? (2023)
Bölgesel saç ekimi bireylerde çeşitli sağlık sorunları nedeniyle bölgesel olarak oluşan saç kayıplarını ifade etmektedir. Bölgesel saç ektirme işlemi, genellikle kalıcı dökülmeler yaşandığında uygulanmaktadır. Sağlıklı saç köklerinin alınıp seyrelmiş veya tamamen dökülmüş olan alanlara nakledilmesi operasyonu olarak tanımlamakta mümkündür.
Bölgesel saç ekiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus alanında uzman kişilere başvurulmasıdır. Maliyeti düşürmek veya operasyonu kısa süre de tamamlamak adına yanlış kişilere başvurulması olası saç kayıplarını daha da arttıracaktır. Ayrıca bölgesel saç ektirme operasyonunun kalıcılığı sağlamak için işlem sonrasında kişiler gözetim altında tutulmalıdır. İşlem sonrasında vücutta oluşabilecek semptomlar ve olası yan etkileri en aza indirgemek için kişiler belirlenen süre zarfında doktor gözetiminde kalmalıdır.
Bölgesel Saç Ekimi Hangi Bölgelere Yapılmaktadır?
Bölgesel saç ekimi işleminin uygulandığı alanlar tepe noktası, alın bölgesi ve şakak bölgesidir. Tepe noktasındaki dökülmeler genellikle erkeklerde görülmektedir. Dökülmenin sebebi genetik faktörler olabileceği gibi stres kaynaklı da görülmektedir. Tepe noktasındaki dökülmeler de kullanılan tedavi genellikle ense kökünden alınan güçlü saç köklerinden yapılmaktadır. Alın bölgesinde yaşanan dökülmeler de ön saç çizgisinin gerisinde başlayan dökülmeleri ifade etmektedir.
Tedavi edilmediği takdirde kellik olayına ve geniş alın problemlerine sebep olabilmektedir. Bölgesel saç ektirme uygulanan bir diğer bölge ise şakak bölgesidir. Diğer bölgelerle kıyaslandığında en çok dökülme görülen bölgedir. Şakak bölgesi diğer bölgelere oranla daha dar bir alanı oluşturduğu için uygulama aşaması daha kolay ve avantajlıdır. Bunun yanı sıra daha doğal bir görünüm elde etmekte mümkündür.
Bölgesel Saç Ekimi Süreci Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Bölgesel saç ekimi süreci sonrasında kişilerin ekim yapılan bölgeyi güneş ışınlarına maruz bırakmaması gerekmektedir. Güneş ışınların cilde teması ekim yapılan bölgedeki köklerin canlılığını yitirmesine sebep olabilmektedir. Ekim sonrası süreçte bölgenin havasız bırakılması ise dökülmelere sebep olabilir.
Ayrıca kişisel temizlik koşulları göz önüne alındığında ekim alanının suyla teması doktor direktifinde yapılmalıdır. Saç ekim işlemi sonrasında uyulacak esaslar yeni ekilen saçın kalıcılığı için büyük önem taşımaktadır. Saç derisinde oluşabilecek deformasyonlar hem tedavi sürecinin uzamasına hem de daha ciddi saç kayıplarına neden olabilmektedir.