DHI Yöntemi ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır? (2023)

DHI yöntemi ile saç ekimi, foliküllerin kafa derinizin arkasından ve yanlarından çıkarıldığı ve kel bölgelere nakledildiği bir prosedürdür. DHI yöntemi ile saç ekimi , donör alandan folikülleri çıkarmak için dermal punch adı verilen özel bir alet kullanır. Dermal punch, ciltte dairesel bir delik oluşturan, hassas doku çıkarılmasına izin veren ve çevre dokuya verilen hasarı en aza indiren tıbbi bir cihazdır.

DHI Yöntemi ile Saç Ekimi
DHI Yöntemi ile Saç Ekimi

DHI yöntemi, başın tepesinde başlayan ve zamanla kademeli olarak yayılan saç dökülmesini ifade eden erkek tipi kelliği tedavi etmek için kullanılabilir. DHI ile saç ekimi, saçınızı kaybettiğiniz bölgeye daha fazla saç yoğunluğu ekleyerek görünümünüzü iyileştirebilir. Ayrıca önceki ameliyatların veya diğer travmaların geride bıraktığı yara izlerini gizlemeye yardımcı olabilir.

DHI yöntemi ile saç ekimi, saçları eski haline getirmek için yapılan bir işlemdir. Genellikle yaş veya genetik nedenlerden kaynaklanabilen kelliği tedavi etmek için de kullanılır. DHI yöntemi ile saç ekimi, foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) ve doğrudan saç implantasyonu (DHI) yöntemlerinin bir kombinasyonunu kullanır. Bu, foliküllerin kafa derinizin bir bölgesinden çıkarıldığı ve tek kullanımlık bir cerrahi iğne ile başka bir bölgeye implante edildiği anlamına gelir.

DHI Yöntemi ile Saç Ekimi

 

DHI Yöntemi ile Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?

DHI yöntemi ile saç ekimi prosedürünün tamamlanması yaklaşık sekiz saat sürer, ancak daha geniş bir saç dökülmesi alanınız veya ele alınması gereken daha fazla yoğunluk sorununuz varsa daha uzun sürebilir. Cerrahın bu prosedürü gerçekleştirmeden önce bit veya akne gibi aktif enfeksiyonlarınız olmadığından emin olması gerekecektir, çünkü bu koşullar daha sonra yara izi veya başka komplikasyonlara yol açabilir.

DHI yöntemi ile saç ekimi kimlere yapılmalıdır?

DHI yöntemiyle saç ekimi yapılması gereken kişiler arasında erkek tipi kellik (MPB), kadın tipi kellik (FPB), alopesi totalis/universalis, traksiyon alopesi, kemoterapiye bağlı alopesi, skarlaşan alopesi, trikotillomani (kendi saçını çekmeye zorlama), dermatomi sis, sikatrisyel alopesi ve saç dökülmesine neden olan diğer durumlara sahip olanlardır. DHI saç ekimi yapılmaması gereken kişiler arasında aktif enfeksiyonları, kötü sağlık durumu (diyabet veya kardiyovasküler hastalık gibi), yanık veya diğer yaralanmalara bağlı aşırı yara izi olanlar bulunur. Press Tab to write more…

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir