Kök Hücre Saç Ekimi Nedir? (2023)
Kök hücre saç ekimi saç kaybı yaşayan bireylerin en çok başvurduğu yöntemler arasında yer almaktadır. Kök hücreyi vücudumuzdaki tüm doku ve organları oluşumunu sağlayan ana hücre olarak tanımlanmaktadır. Kendini yenileyebilmeleri ve sınırsız şekilde bölünmesi açısından tedavide kaynak olarak kullanılmaktadır. Sinir sisteminden hastalıkları, kanser ve organ yetersizliği gibi rahatsızlıklarda da kök hücreye başvurulmaktadır.
Saç ekiminde kök hücrenin kullanılmasındaki amaç daha kalıcı, gür ve kalın saçlara sahip olma isteğidir. Kök hücre saç ekimi, klasik saç ekimi yöntemlerine göre daha çok tercih edilen bir uygulamadır. Diğer uygulamalara göre farkı daha kalıcı ve sağlıklı olmasıdır. Ayrıca kök hücre tedavisi sadece bölgesel saç kayıplarından değil zayıf saç yapısına sahip olan bireylerde de kullanılmaktadır.
Kök Hücre Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Kök hücre saç ekimi uygulamasının da ilk olarak saç kaybı yaşayan bireyden küçük bir doku parçası alınmaktadır. Alınan parça laboratuvara gönderilerek kök hücre çoğaltma işlemi uygulanmaktadır. Çoğaltma işlemi sağlandıktan sonra ise; saç kaybı yaşanan bölgeye nakil yapılmaktadır. Uygulama sonrasında kök hücrenin uyum sağlamasıyla yeni ve gür saçlar çıkmaya başlamaktadır. İşlemde başarı oranı oldukça yüksektir.
Kök hücre yöntemiyle saç ekimindeki temel amaç olabildiğince doğal bir görüntü sağlamaktır. İşlem sonrasında üç ila dört haftalık süre zarfında milyonlarca kök hücre üretimi sağlamak mümkündür. Ekim sonrasında gözle görülür sonuç alma süresi kişiye göre altı ila on iki ay arasında değişiklik göstermektedir. Birçok uygulama da olduğu gibi kök hücre saç ekiminde de sonuç almak için sabırlı olmak gerekmektedir.
Kök Hücre Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmalıdır?
Kök hücre saç ekimi işlemi sonrasında nakil için parça alınan bölge iltihap riskine karşı korunmalıdır. Deri adacıkları olarak tanımlanan bölgelere antibiyotik ve krem uygulamasıyla alerji riskine karşı da koruma sağlamaktadır. Deri adacıkları düzenli olarak arındırılmalı ve temiz tutulmalıdır.
Ayrıca tedavi sonrası kişi tedavi uygulanan bölgeyi aşırı ısıya karşı korumalıdır. Bu konu da özen göstermesi işlem süresini kısaltacağı gibi enfeksiyon riskini de azaltacaktır.